Recomandari (17)


Gama vinurilor Jirov, lansata anul trecut de Corcova Roy & Damboviceanu, se extinde in mod consistent, cuprinzand acum nu mai putin de 7 vinuri, din care 5 sunt noi! Toate aceste vinuri sunt disponibile in magazinele Mega Image, raspandite in intreaga tara. Cele noi sunt Rose 2012, Chardonnay 2011, Muscat Ottonel 2011, Cabernet Sauvignon 2010, Merlot 2010. Acestora li se adauga reeditarea vinului Sauvignon Blanc, acum din 2012. Continua sa fie disponibil si Cabernet Sauvignon, din 2009. Vinurile provin din aceeasi podgorie, deja cunoscuta publicului, Corcova. Numele gamei Jirov se afla in stransa legatura cu provenienta ei, caci este imprumutat de la satul pe dealurile caruia se afla viile. Mai precis, satul Jirov din comuna Corcova, judetul Mehedinti.




Duminica, 31 Martie 2013 19:33

Corcova, plaiul vinului...

Scris de Corcova

Istoria numelui Corcova incepe in anul 1594. De atunci dateaza prima mentionare oficiala a acestui loc, intr-un act emis de Mihai Viteazu, prin care acesta ii daruia unui boier doua vii in satul Corcova... Gloria, insa, a venit mai tarziu, in vremea in care Corcova devenise mosie a familiei Bibescu. Construirea cramelor si adoptarea unor metode de vinificatie moderne sunt opera boierului Anton Bibescu. Acesta era prieten cu Marcel Proust si se invartea in mediile mondene ale societatii pariziene, astfel ca a reusit sa faca cunoscut numele Corcova in cele mai selecte cercuri europene.
Podgoria a renascut din propria-i cenusa in anul 2005, atunci cand compania Corcova Roy & Damboviceanu a cumparat 100 de hectare in comuna Corcova. In doar cativa ani, au fost replantate acolo mai multe soiuri de vita-de-vie nobile. Cramele au fost si ele reconstruite, fiind respectata intrutotul arhitectura initiala.
La Corcova, solul cu mineralitate bogata si clima cu influente mediteraneene ofera conditii extrem de prielnice pentru dezvoltarea vitei-de-vie. Plantarea viillor s-a facut de la nord la sud, pentru ca acestea sa aiba o cat mai indelungata expunere la soare.
In procesul de productie, ciorchinii sunt culesi manual, apoi sunt sortati si asezati cu grija in ladite de lemn. Alegerea boabelor se face tot manual, la masa de triere, astfel ca orice impuritate este eliminata din procesul de vinificatie. Mustul este apoi transformat in vin, trecandu-se prin mai multe etape tehnologice. Dupa aceea, vinul este depozitat in butoaie de stejar, pentru maturare. Abia dupa parcurgerea tuturor acestor procese vinul este imbuteliat, imbracat in hainele de gala cu care se va prezinta publicului...
Puteti afla, pe scurt, istoria vinurilor de la Corcova urmarind filmul de prezentare, realizat de Havas Worldwide ADDV (ADDV Euro RSCG), in regia lui Dorel Mihaila, pe un fond muzical asigurat de Electric Brother - voce: Marta Hristea:
Dim lights
De fiecare data cand degustam un vin, sa ne amintim ca acesta aduce impreuna doua lucruri esentiale, demne de apreciere: strugurii si munca, via si mana omului...




Marti, 18 Septembrie 2012 18:07

Feteasca Neagra isi arata personalitatea. La Corcova.

Scris de Corcova

Traversand cu bine agitata istorie a tinuturilor natale, Feteasca Neagra a ajuns in prezent sa se bucure de un prestigiu tot mai mare, in ciuda unei productivitati relativ moderate. Aceasta este compensata de calitatea vinurilor ce pot fi obtinute, dovada vie fiind Feteasca Neagra lansata de Corcova Roy & Damboviceanu. Soiul autohton cel mai bine cotat de specialisti a gasit aici un climat si un sol ce ii dau o noua si remarcabila infatisare.




Vineri, 07 Septembrie 2012 14:41

Vinurile Jirov, tot de la Corcova

Scris de Corcova

Corcova Roy & Damboviceanu anunta lansarea unei noi game de vinuri, numita Jirov. Aceasta este destinata magazinelor de larg consum, fiind prezenta, incepand din luna august, in reteaua MegaImage. Este vorba despre doua vinuri, unul alb - Sauvignon Blanc -, altul rosu - Cabernet Sauvignon/Merlot. Ambele provin din aceeasi podgorie ca celelalte vinuri lansate pana acum - de la Chardonnay pana la Syrah -, poarta tot denumirea de origine controlata Mehedinti - Corcova si sunt produse dupa metodele cele mai exigente, in aceleasi crame, recent modernizate.




Luni, 02 Iulie 2012 16:27

Alegerea vinului potrivit

Scris de Corcova

Alegerea vinului reprezinta o sarcina destul de complicata si de mare raspundere pentru ca de ea depinde in mod esential reusita unei mese festive. Inainte de toate trebuie sa fim constienti de faptul ca pretul nu reprezinta nici pe departe o garantie asupra calitatii vinului. Evident, cu atat mai putin aspectul sticlei si al etichetei. Fara a fi nici pe departe suficient, este necesar totusi sa cunoastem in primul rand semnificatia datelor inscrise pe eticheta sticlei. Conform legii, aceasta trebuie sa contina numele producatorului, al imbuteliatorului si - daca este cazul - al importatorului, marca comerciala, soiul, anul recoltei, indicatia geografica, modul de vinificatie, taria alcoolica si categoria de calitate. Astfel, trebuie sa stim ca, pentru a merita sa-l luam in considerare, vinul trebuie ca sa fie unul cu denumire de origine controlata, adica sa aiba inscris pe eticheta DOC.




Sambata, 14 Aprilie 2012 17:05

Vinul de Paste, traditie si spiritualitate

Scris de Corcova

Vinul, veritabila licoare pentru desfatarea spiritului, purtator de har si sanatate, este un element cheie in toate momentele importante ale vietii. De veacuri, este bautura care imbogateste masa romanului la sarbatorile mari. Nobil, vinul are cele mai profunde sensuri religioase. Sa ne amintim doar de Cina cea de Taina si de Sfanta Impartasanie, cand vinul devine insusi sangele lui Iisus Hristos. De Paste, alaturi de ouale incondeiate si de bucatele traditionale, pe masa crestinilor sta intotdeauna si un vin bun. Pentru ca nici o mancare, oricat de gustoasa si de rafinata, nu si-ar putea etala calitatile daca nu ar fi insotita de vinul potrivit.
Bucurati-va de Sfintele Pasti alaturi de cei dragi, cu mancaruri alese si un vin pe masura. Miracolul Invierii Domnului sa va aduca multa caldura, pace si liniste in suflet. Hristos a inviat! (Foto: Stock.XCHNG)




Sambata, 31 Martie 2012 12:02

Vinuri "mari" in sticle mici

Scris de Corcova

Vinurile de Corcova, deja bine cunoscute amatorilor de vinuri de calitate, sunt disponibile de acum atat in sticle normale, de 750 ml, cat si in sticle mici, de 187 ml, respectiv 375 ml. Recipientele de 187 ml contin echivalentul unui pahar de vin, fiind adresate in special hotelurilor din gama "premium", pentru a fi puse la dispozitia clientilor in minibar, precum si liniilor aeriene, urmand a fi oferite in cadrul curselor acestora. Sticlele de 375 ml sunt disponibile in restaurante si baruri, oferind o cantitate de vin suficienta pentru doua pahare, ceea ce le recomanda clientilor ce doresc sa consume o cantitate mica de vin, insa in conditii ideale (de exemplu, la o masa in doi la pranz etc.). Ele propun o alternativa superioara consumului de vin "la pahar" din sticle de 750 ml, deoarece acestea din urma, odata deschise, nu mai permit pastrarea in bune conditii a vinului ramas.




Duminica, 27 Noiembrie 2011 21:12

Chardonnay Dealul Racoveanu

Scris de Corcova

De o culoare galben deschis cu reflexii argintii, cu un continut de alcool de 13,2%, Chardonnay Dealul Racoveanu este un vin cu personalitate, potrivit pentru aperitive, peste sau preparate pe baza de carne de pasare. Nuantele de citrice, unt si migdale, armonios imbinate, ii confera un grad de complexitate ridicat. Finalul este placut, usor condimentat, ceea ce il face sa se preteze unor asocieri gastronomice indraznete. 100% Chardonnay, acest vin a fost obtinut prin macerare-fermentare la temperatura controlata, urmata de maturare in butoaie din stejar frantuzesc, timp de 6 luni. Temperatura optima de servire se situeaza in jurul valorii de 12-14 grade.

Pret recomandat: 55 lei.




Sambata, 26 Noiembrie 2011 21:06

Cabernet Sauvignon/Merlot Dealul Racoveanu

Scris de Corcova

Vinul Cabernet Sauvignon/Merlot din gama Dealul Racoveanu este un cupaj de Cabernet Sauvignon (60%) si Merlot (40%), cu 14.3% alcool. A fost obtinut prin macerare-fermentare la temperatura controlata, urmata de maturare in butoaie din stejar frantuzesc, timp de 12 luni. De un rosu Bordeaux intens, cu tente violacee, Cabernet Sauvignon/Merlot Corcova Dealul Racoveanu se remarca prin aromele pronuntate, care persista si dupa degustare. Predomina aromele de fructe negre, preponderent de afine bine coapte. Este un vin bine structurat, corpolent, cu tanini ce pot evolua pozitiv in timpul invechirii vinului, conferindu-i echilibru. Cabernet Sauvignon/Merlot Corcova Dealul Racoveanu insoteste foarte bine carnurile rosii, vanatul, branzeturile si mancarurile condimentate. Temperatura optima de servire se situeaza in jurul valorii de 17-18 grade Celsius.

Pret recomandat: 55 lei.




Vineri, 25 Noiembrie 2011 20:50

Pinot Noir Dealul Racoveanu

Scris de Corcova

Expresiv si deosebit de agreabil, de o culoare rubiniu inchis, vinul Pinot Noir Dealul Racoveanu, obtinut din struguri Pinot Noir 100%, insoteste foarte bine carnurile rosii, branzeturile si mancarurile condimentate. Vinul a fost obtinut prin macerare-fermentare la temperatura controlata, urmata de maturare in butoaie din stejar frantuzesc, timp de 12 luni. Cu un continut de alcool de 13,7%, Pinot Noir Dealul Racoveanu se remarca prin notele fructate (intre care predomina rodia) si de condimente. Vinul este complex si bogat, cu tanini topiti. Lemnul este discret, usor vanilat. Temperatura optima de servire se situeaza in jurul valorii de 17-18 grade Celsius. Se recomanda deschiderea sticlei cu o jumatate de ora inainte de servire.

Pret recomandat: 79 lei.




Pagina 1 din 2
Te afli aici: Recomandari