Evenimente (31)


Dupa evenimentele desfasurate la Oradea si Cluj, Corcova Roy&Damboviceanu anunta participarea la evenimentul Food&Bar Show Brasov.
Seria de evenimente Food&Bar Show, dedicate prezentarii noutatilor si tendintelor din Horeca, debuteaza cu prima editie din 2011 la Brasov, in 24 februarie, la International Trade Center, cu incepere de la ora 10.00, punctul central in jurul caruia se va desfasura evenimentul fiind bucataria-scena, unde au loc diverse demonstratii culinare.
Corcova Roy&Damboviceanu va oferi spre degustare vinuri precum Chardonnay 2009, Rose 2009, Cabernet/Merlot 2008, Syrah 2009 DOC-CMD si Chardonnay dulce 2008.




Luni, 21 Februarie 2011 13:35

Un experiment de arta pentru cele cinci simturi

Scris de Corcova

Simplificand, am putea spune ca vineri, 18 februarie, la orele 19 a avut loc, in Atelierul 030202, din strada Sfanta Vineri, numarul 11, vernisajul expozitiei PERCEPTIO. Nu a fost insa vorba de un simplu vernisaj pentru simplul motiv ca nu este vorba de o simpla expozitie. PERCEPTIO reprezinta un experiment unic, de la care vinurile de Corcova nu puteau lipsi. Totul a inceput de la un parfum atipic chiar si pentru parfumeria artizanala, HUMIECKI&GRAEF, numit BOSQUE. Christophe Laudamiel a creat acest parfum unic pentru a evoca senzualitatea si intimitatea unui cuplu. Este un parfum unisex condimentat cu o serie de ingrediente extrem de senzuale si care evoca mirosul pielii calde. Boutique-ul parfumurilor de nisa, Createur 5 D’Emotions si Iconique Class Studio au ales acest parfum special pentru a lansa un experiment unic in Europa. Un experiment care imbina olfactivul si vizualul intr-un univers comun. Un proiect de exceptie la care Serban Damboviceanu nu avea cum sa nu se ralieze ca sponsor cu vinurile de Corcova care au reprezentat deliciul vernisajului.




Luni, 31 Ianuarie 2011 14:11

Vinurile de calitate au depasit criza

Scris de Corcova

Anul 2010 a fost un an cu o productie mai mica de struguri, dar cu o calitate deosebita a vinurilor... Asa cum declara Serban Damboviceanu, vinurile de calitate, precum cele de Corcova, nu mai au de ce sa se teama de criza. Vinurile Corcova au reusit sa cucereasca chiar si Orientul Mijlociu, o buna parte din productie mergand deja la export. Vinurile noastre sunt de calitate si deosebit de apreciate, atat de romanii care au inceput sa se orienteze mereu mai mult spre vinurile adevarate, cat si de strainii care au avut ocazia sa le intalneasca. Mai sunt insa de facut eforturi pentru ca ele sa ajunga sa se faca cu adevarat cunoscute. Si aceasta pentru ca, in mod sigur, o merita.
Dim lights




Marti, 23 Noiembrie 2010 15:48

O noua degustare a vinurilor de Corcova

Scris de Corcova

Asa cum v-am promis, seria degustarilor Corcova continua. Miercuri, 24 noiembrie, va asteptam din nou la Boutique du Pain, in atat de primitorul restaurant din strada Academiei, numerele 28-30, incepand cu ora 20.00.
Ca de fiecare data, si la aceasta noua degustare isi vor da intalnire arta culinara si vinurile de clasa. Va veti putea reintalni cu binecunoscutul somelier Marian Timofti, care ne va invata sa descifram, din nou, atat de interesantele taine ale vinurilor de calitate. In plus, ne va ajuta sa intelegem diferentele dintre un Cabernet Sauvignon/Merlot de Corcova si un Chateau Lucas, Saint Emilion, Bordeaux, respectiv dintre un Syrah Reserve de Corcova si un Chateau Etang des Colombes, Corbieres. Facand comparatia intre vinuri de aceeasi clasa sub indrumarea unui adevarat specialist vom reusi nu numai sa intelegem mai bine calitatile acestora, dar sa ne si familiarizam cu modul in care putem intelege cu adevarat un vin de calitate. Tot sub indrumarea domniei sale vom face cunostinta cu un Chardonnay 2009 de Corcova. Aceste degustari comparative sunt oferite, alaturi de un bufet semnat Boutique du Pain, la un cost total de 50 de lei de persoana.




Vinurile Corcova mustesc de istorie. Apreciate de domnii Tarii Romanesti deja de secole, indragite de elitele culturale ale vechiului Bucuresti, dar si ale Parisului, unde oare ai putea gasi un loc mai nimerit sa te bucuri de calitatile lor de exceptie decat in centrul vechi al Bucurestiului, acolo unde fiecare strada si fiecare ungher e un adevarat tezaur de istorie? La fel precum vinurile Corcova si centrul vechi al capitalei cunoaste astazi o noua tinerete. In acest week-end nu numai ca ne-am putut bucura de calitatile de exceptie ale acestor vinuri, dar bucurestenii au avut si prilejul de a-l cunoaste personal pe Serban Damboviceanu, cel care a readus la viata celebrele podgorii de la Corcova. Dincolo de informatiile, istoriile si amintirile atat de interesante care au imbogatit intalnirea cu ineditul si savoarea lor, fiecare a putut sa compare vinurile Corcova cu celebre vinuri frantuzesti pentru a se convinge singur de adevaratele calitati ale acestor minunate vinuri de pe insoritul Piemont al Mehedintilor.
Interesul si succesul de care s-a bucurat evenimentul din acest week-end ne face sa va promitem ca vor urma si alte evenimente de acest fel, care sa ne permita sa venim in intampinarea adevaratilor iubitori ai vinurilor de calitate, pentru a-i ajuta sa cunoasca mai bine aceste vinuri de exceptie si inepuizabilele lor istorii.




Vineri, 12 Noiembrie 2010 16:06

Un savuros week-end Corcova

Scris de Corcova

In acest minunat week-end insorit, care ne rasfata cu o vreme atat de placuta, va asteptam la Restaurantul Grand Cafe Van Gogh din centrul vechi al capitalei, pe strada Smardan, nr. 8, pentru o inedita degustare de vinuri, cu adevarat speciala. Duminica, intre orele 16 si 18, va asteapta o surpriza in plus. Serban Damboviceanu, omul care a reinventat marile vinuri de Corcova ale printului Bibescu, va sta la dispozitie spre a raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra.
Este  prima degustare comparativa a vinurilor Corcova, in cadrul careia le veti putea compara cu cateva vinuri frantuzesti cu totul speciale, precum Chateau Lucas din binecunoscuta regiune St. Emilion din Bordeaux. In cadrul acesor degustari puteti compara un Cabernet Sauvignon Merlot Corcova cu un Chateaux Lucas, St. Emilion, dar si un Syrah Reserve Corcova cu un Chateau Etang des Colombes, Corbieres. Pentru doar 40 de lei va puteti bucura de aceasta degustare speciala, alaturi de o gustare cu branza de Olanda, primind in plus si o sticla de vin Corcova. O oferta speciala, valabila pana in data de 20 noiembrie, va propune pentru doar 185 de lei un set de exceptie format din doua sticle de Chardonnay, doua sticle de Cabernet Sauvignon Merlot, una de Rose si una de Shiraz Reserve Corcova.
Cei care nu pot participa la aceasta atat de interesanta intalnire pot beneficia, totusi, la barul de vinuri al restaurantului pentru doar 15 lei de o degustare a trei minunate vinuri de Corcova pe parcursul intregului week-end, sambata (13 noiembrie) si duminica (14 noiembrie), intre orele 12 si 24.
Suntem convinsi ca inedita intalnire si degustarea acestor vinuri de exceptie va reprezenta o experienta de neuitat pentru fiecare participant.




Sambata, 06 Noiembrie 2010 15:24

Degustarile vinurilor Corcova

Scris de Corcova

Din aceasta saptamana, am inceput sa organizam periodic degustari de vinuri la restaurantul Boutique du Pain, din strada Academiei numarul 28-30. Aceasta serie de evenimente consacrata artei culinare, vinurilor nobile si conversatiilor placute incearca sa asigure delectarea tuturor simturilor. Veti avea ocazia sa asistati si la prezentarea unor vinuri ce nu au aparut inca pe piata, putandu-va bucura de savoarea lor in premiera absoluta. Renumitul somelier Marian Timofte va va ajuta sa descifrati multiplele lor calitati si preparatele impreuna cu care ele isi exprima cel mai bine personalitatea. Mai mult decat atat, evenimentele sunt gandite ca o adevarata academie a gustului, vestitul somelier reusind intr-un mod placut si antrenant sa va introduca in arta rafinata a vinulu. Caci vinul adevarat, de calitate, nu se bea de sete, ca apa sau ca spritul, ci se degusta, se savureaza… El reprezinta o desfasurare a nenumarate arome si gusturi, ce se impletesc si se succed intr-o cadenta doar de ele stiuta, aidoma notelor muzicale ce alcatuiesc o simfonie…




Vineri, 29 Octombrie 2010 16:11

Geologia vinului

Scris de Corcova

In septembrie 2010, la Institutul Geologic al Romaniei, a avut loc un eveniment mai putin obisnuit, la care am avut onoarea sa fim parteneri. Geologia vinului, eveniment organizat de Institutul Geologic al Romaniei, impreuna cu Federatia Somelierilor Romania si cu sprijinul nostru, si-a propus sa contribuie la o mai buna cunoastere a patrimoniului nostru viticol si la intelegerea importantei solului pentru calitatea vinului. Este o problema extrem de importanta si de interesanta, din pacate destul de putin discutata si cunoscuta. Este, in acelasi timp, o problema care pe noi ne-a preocupat in mod special, tocmai datorita calitatilor geologice remarcabile ale solului din regiunea Corcovei, calitati pe care am incercat sa le cunoastem si sa le intelegem cat mai bine pentru a le putea maximiza efectul benefic asupra vinurilor noastre.
Sunt calitati care au facut celebre vinurile Corcovei in istorie si pe care ne straduim sa le facem iarasi cunoscute lumii. Este un prilej ideal pentru a observa si intelege mai bine legatura dintre aceste aspecte poate oarecum ciudate pentru un simplu iubitor de vin, dar atat de interesante: geologia Corcovei si personalitatea atat de clara a vinurilor noastre. Va promitem sa revenim cu informatii relevante si cu o degustare de vinuri de neuitat.
Un vin cu adevarat deosebit trebuie mai intai inteles, pentru a te putea bucura apoi pe deplin de calitatile lui. A fost momentul potrivit pentru a cunoaste si savura cu adevarat vinurile de Corcova, atat de iubite de mai-marii literaturii noaste si ai celei universale, deopotriva. A fost un eveniment pe care adevaratii iubitori ai vinului nu l-au ratat.




Joi, 28 Octombrie 2010 15:03

Vinurile de Corcova la Bucharest Food Festival

Scris de Corcova

In dorinta declarata de a fi cat mai aproape de dumneavoastra, nu am lipsit nici de la cea de a patra editie a Bucharest Food Festival, editie dedicata produselor din Uniunea Europeana, care a avut loc in Parcul Tineretului, intr-un spatiu acoperit, de 1.000 de metri patrati, langa care s-a desfasurat un picnic european. Vinurile de Corcova, care si-au cucerit de atata timp o larga apreciere europeana, fiind nelipsite din corespondenta unor personalitati ale lumii culturale, precum Anatole France sau Marcel Proust, nu aveau cum sa lipseasca de la un asemenea eveniment. Un eveniment la care s-au gasit bucate si produse specifice celor 27 de state membre UE, care au fost si mai savuroase daca le-ati degustat alaturi de un vin adecvat de Corcova.
Nenumarate evenimente au marcat aceasta editie a Bucharest Food Festival, precum degustari, prezentari de produse, seminarii, expozitii culinare si demonstratii culinare, dar si concursul Gateste romaneste si competitia Copiii in bucatarie, fara a mai mentiona evenimentul de deschidere, realizarea unui sandvis gigant de 27 de metri, care a inglobat produsele traditionale ale tarilor membre UE. In cadrul unei sectiuni speciale au fost prezentate vinuri si sortimente de bere din UE.
Actuala editie a festivalului si-a propus sa promoveze zestrea gastronomica a Uniunii Europene sub motto-ul Unitate prin diversitate si este parte a proiectului european Open Days, fiind organizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin Biroul de Integrare Europeana din cadrul Comisiei Europene.
Ati putut vedea la lucru bucatari romani si invitatii lor, ati putut participa la seminarii dedicate produselor traditionale si sigurantei alimentare din UE, iar copiii au avut activitati dedicate special pentru ei. Dar, cu siguranta, v-au incantat mai ales delicioasele produse pe care le-ati cumparat si consumat, noi oferindu-va, pentru ca festinul sa fie complet, atat de apreciatele noastre vinuri de Corcova.




Sambata, 23 Octombrie 2010 16:35

Sindrofie la sosea

Scris de Corcova

Thumbnail imageCorcova fiind o oaza de istorie, iar aroma inconfundabila a vinului nostru fiind ea insasi atat de plina de istorie, plutind parca si astazi printre slovele marilor literati, nu aveam cum sa lipsim de la un eveniment atat de drag noua, Sindrofie la sosea, din cadrul proiectului Bucurestiul intr-o zi. De altfel, nici nu am fi putut concepe aceasta minunata sarbatoare, care incearca si reuseste, prin atatea laudabile idei, sa redestepte atmosfera Bucurestiului de odinioara, fara buchetul vinului care facea deliciul saloanelor din epoca… Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care am considerat o datorie de onoare din partea noastra de a fi prezenti la aceasta minunata sarbatoare. Iar aprecierile celor ce ne-au degustat vinurile au reprezentat pentru noi cea mai importanta rasplata! Va asteptam cu drag la un pahar cu vin de Corcova, in Parcul Kiseleff, in 18 si 19 septembrie, sa depanam aminitiri despre Bucurestiul de odinioara, sa ne rasfatam cu bucate dupa retete interbelice, sa ascultam muzica buna, sa incercam sa rememoram povesti frumoase si sa reinviem vechi obiceiuri care au ajuns sa ne lipseasca intr-o lume atat de grabita...




Pagina 3 din 4
Te afli aici: Evenimente